Derecskei Szennyvízprogram - Fejlesztünk az élhetőbb jövőért - Akadálymentes változat


Válassza ki az Önnek legmegfelelő‘bb betű méretet és színbeállítást.
A hivatkozások színei a szövegő‘l minden esetben eltérnek.Hírek

Belvízrendezés Derecskén
2013. április 19.
Megtekintve 1411 alkalommal
Derecske Város Önkormányzata és a Nyír-Projekt Derecske konzorcium képviselői 2013. április 03-án aláírták a "Derecske környezeti állapotának javítása belvízrendezéssel" című pályázat kivitelezői szerződését, így a projekt kiviteli munkái áprilisban elkezdődnek és várhatóan decemberre befejeződnek.

Európai Uniós forrásból Derecske Város Önkormányzata az Észak-Alföldi Operatív program keretében 303.340.536,- Ft összegű támogatást nyert el. A beruházás teljes költsége 337.045.717.- Ft.

A projekt egy több lépcsős bel- és csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésének második szakasza. A fejlesztés során 6508 fm hosszon épül ki a csapadék- és belvízelvezető rendszer olyan területen is, amelyen eddig semmilyen elvezetés nem volt. A bel és csapadékvíz károkkal szemben védetté válik a lakosság 1/5-ének otthona és 159,8 ha terület.

A kivitelezés során a kritikus helyeken nyílt burkolt csatornát alakítanak ki, illetve szűk területek esetén zárt csapadékvíz elvezető szakasz jön létre. Érintett utcák: Rózsa u., Honvéd u., Petőfi S. u., Dózsa Gy. u., Móricz Zs. u., Délibáb u., Batthyány u., Homok u., Akácfa u., Vasvári P. u., Kazinczy u., Hunyadi u., Bem u., Keleti sor, Köztársaság út, Sárostó.

A fejlesztés eredményeképpen várhatóan megoldódik Kis-Derecske, valamint a Köztársaság út benzinkúttól a város széléig tartó szakaszának csapadékvíz problémája is.