Ma 2021. október 26. (kedd) Dömötör, Albin napja van.
akadalymentes
Hírek


Még egy pályázat hiányzik a teljes rendszer kiépüléséhez

2014. április 25.
Megtekintve 1203 alkalommal

Derecske Város Önkormányzata a csapadékvíz hálózat 2010-es felújítását követõen tavaly egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetõen 303.340.536.- Ft összegû támogatásból tovább fejleszthette a város csapadékvízelvezetõ-rendszerét.

Az elsõ ütemben mintegy 300 hektár, a másodikban pedig további 159,8 hektár terület mentesült a belvízkároktól. A megújításra került ágak biztosítják az elöntések csökkenését, a 2010-es csapadékvíz fejlesztést kiegészítve.

A beruházás során a kritikus helyeken nyílt burkolt csatornát alakítottak ki, illetve szûk területek esetén zárt csapadékelvezetõ szakaszt építettek ki, ilyen esetekben víznyelõket, s ezekhez kapcsolódóan felszíni folyókákat terveztek. Több ponton átereszek beépítése is szükséges volt.

Jelentõs fejlesztés a Vasvári Pál utcán megépített fõvezeték, mely megóvja a belvízkároktól a sárostói területeket, valamint a 47-es út melletti elvezetõ, mely megoldja Kis-Derecske, illetve a Köztársaság út benzinkúttól a város széléig tartó szakaszának csapadékvíz problémáját.

A munkálatok megkezdése elõtt az érintetteket lakossági fórumokon tájékoztatták, így lehetõségük volt az ingatlantulajdonosoknak feltenni kérdéseiket, betekinthettek a tervekbe.

A fejlesztés eredményeként 6508 folyóméter új csapadékvíz elvezetõ csatorna jött létre. Biztosítottá vált a bel- és csapadékvíz rendezett, biztonságos elvezetése, valamint a lakosok és a helyi természeti értékek megóvása.

 

Képek:

Korábbi híreink: